شاخص کل بورس نزولی می شود یا صعودی؟ مدیران و کارشناسان بورس پاسخ می دهند

مسئولان و صاحب نظران بازار سرمایه در گفت و گو با برنامه چشم انداز اقتصادی به بررسی ریسک سرمایه گذاری در بورس پرداختند.

به گزارش اگزیم نیوز علی صحرایی (مدیرعامل بورس تهران) محسن خدابخش (مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس) علی صالح آبادی (رئیس اسبق سازمان بورس) و علی‌اکبر عرب‌مازار (استاد دانشگاه شهید بهشتی)  در گفت و گو با برنامه چشم انداز اقتصاد شبکه ایران کالا به ریسک های سرمایه گذاری در بورس پرداختتند.

تنوع سهام و عرضه های اولیه موجب جذابیت بورس شده است

علی صحرایی مدیرعامل بورس تهران در ابتدای این گفتگو اظهار داشت: استقبال مردم از بورس در طول تاریخ 52 ساله بورس بی نظیر است. این استقبال نتیجه زحمات مدیران قبلی بورس است. مدیران قبلی از سال 84 به بعد قوانین را به نفع بازار و سرمایه گذاران تغییر دادند. یکی از این قوانین عرضه اولیه به همه کدهای بورسی بود.

صحرایی ادامه داد: طی این سالها شفافیت بازار بورس به قدری است که سرمایه مردم را به خود جلب کرده است. برای سرمایه گذاران امکان معاملات آنلاین ایجاد شده تا تا با کمترین سرمایه بتوانند در بورس حضور یابند. در بورس 335 شرکت در 40 صنعت حضور دارند و بازار متنوعی را شکل داده اند. برای افراد کم ریسک صندوق های سرمایه گذاری و برای افرادی که حاضر به ریسک بالا هستند ورود مستقیم به سهام را ایجاد کرده ایم.

مدیرعامل بورس تهران به میزان استقبال از شستا اشاره کرد و افزود: حدود دو میلیون نفر تقاضای خرید شستا را داشتند که رقم کم نظیری به حساب می آید.

وی خاطر نشان کرد: در سال 98 میانگین ارزش معاملات 2 هزار میلیارد تومان بود اما در نخستین ماه سال 99 میزان معاملات به 6 هزار ملیارد تومن رسیده است. این افزایش ورود نقدینگی در بورس است. افزایش صادرات برخی از شرکت ها در کنار افزایش قیمت ارز جذابیت زیادی برای برخی از شرکت های بورسی ایجاد کرده و موج جدیدی از تقاضا را ایجاد کرده است.

نقدشوندگی سهام، مزیت بورس نسبت به خرید ملک است

محسن خدابخش،  مدیر نظارت بر بورس نیز که به صورت تصویری در ان برنامه حضور یافته بود گفت: بازار ارز رشد داشته است اما بورس از رشد بازمانده و عرضه و تقاضایی که ناشی از اراده سرمایه گذاران است موجب شکل گیری قیمت های فعلی در بورس شده است. توصیه ما به همه سهامداران انتخاب سهم مناسب است. سهامداران باید از خرید سهم هایی که قیمتشان از ارزش واقعی آنها بیشتر است خودداری کنند.

وی ادامه داد: یکی از دلایل رکود در سرمایه گذاری در مسکن ریسک نقدشوندگی است و سرمایه افراد به سختی نقد میشود اما در بازار بورس ضریب نقدشوندگی بالاست و سهم ها به سرعت قابلیت تبدیل به نقدینگی را دارند. این عواملی است که منجر به افزایش استقبال سهامداران از بازار بورس شده است.

خدابخش به تازه واردهای بورس اینگونه هشدار داد: افراد اگر تخصص دارند به طور مستقیم وگرنه در صندوق های سرمایه گذاری ورود کنند. افراد اگر به کارگزاری و افراد سبدگردان بدون مجوز مراجعه کنند قطعا ضرر خواهند کرد و توصیه اکید ما این است که به افراد دارای صلاحیت و مجوز مراجعه و سرمایه خود را در اختیار آنها بگذارند.

ریسک سرمایه گذاری در بورس افزایش یافته است/ برخی از سهام های حباب قیمتی دارند

علی اکبر عرب مازار، کارشناس بورس نیز اظهار داشت: اتفاقاتی که در بورس تهران طی سال گذشته و یکماهه نخست سال 99 رخ داده موجی از شک و تردید را ایجاد کرده است که آیا شاخص کل صعود خواهد کرد یا سقوط می کند. رشدهای غیرواقعی در بورس به قدری است که غیرقابل باور است. سوالی که که امروزه مطرح است نقطه پایان سود بورس است. حجم عظیم نقدینگی وارد بورس شده و سفته بازی را رونق داده و نگرانی هایی را ایجاد کرده است. شرکت ها بدون توضیح و شفافیت رشد فراوانی کرده و سازمان بورس هیچ حسابرسی از آنها نمی کند از اینرو در ارزش گذاری شرکت ها حباب ایجاد می شود. دولت در این زمینه مسئول است و باید جوابگوی ریزش احتمالی شاخص کل باشد.

وی ادامه داد: بورس های جهانی به دلیل کرونا در حال سقوط هستند چرا که بورس آیینه اقتصاد است. بورس ایران انعکاسی از اقتصاد ما نیست. وضعیت بودجه دولت، وضعیت تحریم ها به گونه ای نیست که منجر به رشد بورس شود. شاخص بورس ایران بیانگر وضع اقتصاد نیست بلکه بیانگر مسائل حاشیه ای بورس است که از بیرون روی بورس اثر می گذارد. به هر نفر یک کد میدهند و مثل دلار در صف خرید سهام قرار میگیرند. مردم به دفاتر پیشخوان برای گرفتن کد هجوم آورده اند. افرادی که که هیچ شناختی از بازار ندارند.

دولت برای حفظ تعادل در بازار عرضه های اولیه را افزایش دهد

علی صالح آبادی، رئیس اسبق سازمان بورس، کمبود عرضه اولیه را دلیل اصلی در به وجود آمدن حباب قیمت سهم برشمرد و گفت: کمبود عرضه در برخی از سهم ها منجر به افزایش بیش از حد قیمت برخی از سهام شده است. باید در بازار عرضه های اولیه زیادی داشته باشیم تا بتواند نقدینگی موجود در بازار را جذب خود کند. صندوق های سرمایه گذاری نیز می تواند نقدنگی مردم را جذب کند و به گردش بیندازد. سهام عدالت نیز در جذب نقدینگی موثر است به شرط آنکه در بورس قابل نقد باشد.

وی تاکید کرد: بخشی از پول های وارد شده به بورس باید در اختیار بنگاه های تولیدی قرار بگیرد تا بتواند رونق تولید را ایجاد کند. دولت نیز باد میزان عرضه های اولیه را افزایش دهد تا عطش خرید سهم کاسته شود.

 

کد خبر 33121

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 13 =